Norvajärven itäpuolen lenkki

Cyclo / gravel Pituus 25,3 km; nousua 233 m; paikkakunnat: Rovaniemi

Info

Tyyppi
Cyclo / gravel
Paikkakunta
Rovaniemi
Pituus
25,3 km
Nousua
233 m
Käyttäjältä
MH_Arttu
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Norvajärven itäpuolen pyöräilyreitti sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Tämä luonteeltaan helpohko cycloreitti koostuu metsäautoteistä sekä noin 3,6:n kilometrin pituisesta asfalttiosuudesta. Reitin aloituspaikaksi sopii kartan osoittama paikka Salmenojantiellä, jossa on hyvin tilaa autolle.

Reitti:

Reitti kulkee aluksi Salmenvaaren eteläpuolta ja Olkka-Toramoselän pohjoispuolta Perunkajärventien risteykseen n. 9 kilometrin matkan. Kyseinen osuus koostuu metsäautoteistä pitäen sisällään myös noin 40 metrin kosteamman osuuden, joka on kuitenkin ajettavissa maastokelpoisemmalla pyörällä. Reitti jatkaa hyväkuntoista Perunkajärventietä pohjoiseen noin 3 kilometriä Tammilammentien risteykseen asti.

Risteyksestä reitti kulkee metsäautoteitä pitkin Poikajärventielle asti noin 9:n kilometrin matkan. Poikajärventien ja Norvatien asfaltoitua tieosuutta on 3,6 kilometriä, minkä jälkeen Salmenojantietä on matkaa lähtöpisteeseen kilometrin verran.

Kuvia reitistä löytyy tästä linkistä

Kommentit

Oole
Kävin ajamassa ison osan reitistä mutta noin 18 kilometrin kohdalla Silmäjoen silta oli purettu ja näin syyskuun loppupuolella virtaus oli sen verran kova ja vesi syvää ettei uskaltanut kahlata yli.

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan